Kiropraktikk

Kiropraktikk - definisjon


"kiropraktikk" betyr å utføre med hender. Fra latinsk "Kheiro" - hender, og "practic" - utføre.

Kiropraktoren er en del av komplementær medisin og anses ikke som alternativ medisin. 

Dagens nye kiropraktorer er autorisert helsepersonell med 5 års universitetsutdannelse og fullført 1 års turnustjeneste. Alle ved Ålesund kiropraktorklinikk har en bachelor- og mastergrad samt fullført turnustjeneste.

Kiropraktorer angår den helseprofesjon som baserer seg på diagnostikk, utredning, behandling, trening og forebygging av feilfunksjon og smerter i muskel-, ledd-, og nerveapparatet. I tillegg har vi kompetanse på utredning og behandling av krystallsykepasienter. 

Kiropraktorer bruker hovedsaklig manuelle teknikker som mobilisasjon eller manipulasjon av stive og såre ledd. Kiropraktoren bruker også forskjellige massasjeteknikker i form av spesifikke bløtvevsteknikker, utøyning, triggerpunktbehandling og akupunktur ved tilfeller det er en stor muskulær påvirkning. 

Mange av dagens plager en kombinasjon av ledd-, muskel-, og nerveplager. Derfor er det viktig å kunne ta tak i problemet fra alle mulig årsakssammenhenger. 

I tillegg kan kiropraktoren bruke medisinsk utstyr som trykkbølgebehandling for å behandle kroniske senebetennelser som ikke har blitt bra av medisiner eller vanlig konservativ oppfølgning (kiropraktikk, fysioterapi, o.l.). Dette er en svært effektiv behandlingsmetode og har en suksessrate på 80% etter 5-6 behandlinger.

Ved de tilstander kiropraktoren anser det som hensiktsmessig vil du bli henvist til bildediagnostikk (RTG, CT, MR) eller videre til legespesialist (ortoped, nevrolog, revmatolog o.l.). 

I tillegg kan kiropraktorene ved ålesund kiropraktorklinikk sykemelde inntill 12 uker dersom det anses som hensiktsmessig. 


Vil du vite mer om kiropraktikk eller kiropraktorrollen kan du besøke norsk kiropraktorforening sin sider ved å klikke her. Du kan også besøke Ryggforeningen sine side hvor definisjonen av kiropraktikk og kiropraktor for klares tydelig her.

 

 

Helseforsikring

Du kan benytte din helseforsikring ved vår klinikk.

Kontakt oss 

Telefontid alle hverdager fra og med kl 8

Telefon (+47)70121008   

SMS (+47)96625000

post@kiropraktorisentrum.no

Lihauggata 8 , 6002 Ålesund 

 

Velkommen til oss! Inngang er på gateplan.

Viktig info

Endring og avbestilling av timer må skje senest før kl 1200 dagen før via telefon til klinikken eller online. Benytt derfor ikke kontaktskjemaet til dette. Ikke møtte timer blir fakturert med egenandel og trygdeandel dersom vi ikke hører noe fra deg.