Hvorfor velge oss

Hvorfor velge oss som kiropraktor i Ålesund?

Vi utfører en evidensbasert praksis og samarbeider med annen offentlig og privat helsetjeneste.

Hos oss kan du få en kvalifisert utredning og behandling for en lang rekke plager.  Blant disse er nakkesmerter, smerter i forbindelse med graviditet, ryggsmerter, prolaps, idrettsskader og hodepine. Du trenger ikke å gå om fastlegen din for å få en henvisning til kiropraktor i Ålesund. Det eneste du trenger å gjøre er å bestille time. Det er kanskje ikke alle som er klar over det, men kiropraktoren er en del av det offentlige helsevesenet, og regnes ikke som alternativ behandling. En kiropraktor kan både sykemelde deg om dette er nødvendig samt henvise deg til MR, RTG eller en annen spesialist.

 

Hva kan du forvente?

 • Trygg, pålitelig og effektiv behandling.
 • Ingen synsing, men heller spesifikke undersøkelser og diagnostisering av din plage.
 • Tidlig smertelindring.
 • Spesifikk treningsterapi
 • Korrektiv og hensiktsmessige hjemmeøvelser.
 • Forebyggende tiltak på arbeidsplass / hjem.
 • Hjelp til spørsmål som angår din eller familiemedlemmers helse.
 • Kostholdsveiledning
 • Treningsveiledning
  • Vektnedgang/vektøkning
  • Spesifikk rehabilitering innen idrett (fotball, håndball, friidrett, turn, cross fit)
  • Smerteavlastning
  • Forebyggende teknikker
  • Pre- og postoperativ rehabilitering

Det vil bli foretatt en grundig sykehistorie sammen med en klinisk undersøkelse av vitaler (dersom ansett som hensiktsmessig), muskler, og ledd ved en grundig ortopediske og nevrologiske undersøkelse i lag med anamanse. Her vil vi avdekke underliggende årsak eller bidragsfaktorer til tegn og symptomer i bevegelsesapperatet.

Her vil det også vurderes for spesialistundersøkelser, om nødvendig.

 • Blodprøver, EKG, CRP, senkning, allergiprøver eller annet.
 • Bildediagnostikk til MR-, CT-, røngten eller annet spesifisert.
 • Henvisning til nevrolog, ortoped eller reumatolog
 • Henvisning til sykehusundersøkelser (Øyeblikkelig hjelp)
 • Sykemelding / tilretteleggelse på arbeidsplassen

Hvis vi trenger mer informasjon angående din helse vil fastlege, sykehus eller legespesialist kontaktes ved behov.

 

Vi hjelper deg å legge et godt fundament

På en måte kan man si at konservativ behandling av kiropraktor er som å bygge et hus. Noen ting må skje i en bestemt rekkefølge for å oppnå et optimalt og velfungerende fundament. Du bygger ikke vegger før du har grunnmur og du bygger ikke et tak før du har vegger. Dette er fordi du kan risikere at huset kollapser. Kroppen vår er mer komplisert enn dette, men konseptet er det samme. Spesifikk konservativ behandling av kiropraktor adresserer mange av de vanligste årsakene til hvorfor folk opplever smerte og andre helseplager. Hvis noe ikke stemmer med kroppens “fundament” kan det ofte oppstå feilfunksjoner i bevegelsesapperatet vårt. En kiropraktor skal kunne finne disse feilfunksjonene uten å måtte synse. Synsing fører ofte til overbehandling, verre prognose og mindre velvære. Her hos oss vil du oppleve pålitelig og effektiv behandling

Fase 1: Smertelindring / symptomreduksjon

Fase 2: Spesifikk og hensiktsmessige hjemmeøvelser

Fase 3: Forebyggende arbeid

 
 
En behandlingsmetode med lange tradisjoner

Selv om lokalene ved Ålesund kiropraktor er lyse og moderne, er selve profesjonen vår en gammel behandlingsform. Den stammer fra de gamle grekerne og det er hendene som er kiropraktorens fremste «våpen» i kampen mot smerter og ubehag. Kroppen er et komplisert byggverk og det er viktig å legge en god plattform, slik at plagene forsvinner og du kommer tilbake til et normalt, sunt og aktivt liv. Visste du at kiropraktikk har vært praktisert her i landet siden begynnelsen av 1920-tallet og at tittelen kiropraktor ble beskyttet i 1988?

Moderne klinikk

Kiropraktorklinikken vår i Ålesund er en moderne klinikk. Når du kommer hit vil du møte dyktige behandlere som har høy utdannelse og som yter med høy faglig kompetanse. I løpet av din  første time hos en av våre kiropraktorer i Ålesund vil vi skaffe en grundig oversikt over din smertehistorikk. Dette gjøres ved å stille deg en rekke spørsmål om helsen din, medisiner, andre sykdommer med mer. Deretter undersøkes kroppen din. Selv om det for eksempel er ryggen som plager deg, vil vår kiropraktor se på totalfunksjonen i bevegelsesapparatet dit. Undersøkelsen kan også involvere ulike ortopedisk og nevrologisk tester av kroppen. Vi går grundig til verks for å skaffe oss det beste grunnlaget, slik at vi kan gi deg den behandlingen som vil ha effekt på dine plager.

Behandling ved Ålesund Kiropraktor-klinikk

Vi jobber med å behandle deg og jobber like mye med muskler som ledd. Vi kan behandle deg gjennom massasje, triggerpunktbehandling eller ved bruk av manipulasjon. Dette siste er en viktig teknikk der kiropraktoren jobber med leddene. Denne formen for behandling øker leddenes bevegelighet og reduserer på den måten smerte. Hos kiropraktor Ålesund bruker vi massasje for å behandle muskler og sener. Dette fjerner blant annet spenning, noe som igjen reduserer smerten.

Når du kommer til oss for behandling trenger du ikke å bekymre deg. Vi tilbyr en pålitelig og effektiv behandling som blir utarbeidet på grunnlag av grundige undersøkelser og diagnostisering. Der det er hensiktsmessig vil vi også utarbeide et øvelser som du kan gjøre hjemme eller komme med gode råd som kan hjelpe deg i hverdagen, det vil si på jobb eller hjemme. Treningen du kan bli bedt om å gjøre hjemme kan dreie seg om ulike typer styrketrening, teknikker for avspenning eller trening av kondisjon. En kiropraktor i Ålesund jobber med andre ord på mange nivåer for å bidra til at du blir frisk så raskt som mulig.

 

Kontakt oss

Helseforsikring

Du kan benytte din helseforsikring ved vår klinikk.

Kontakt oss

Lihauggata 8

6002 Ålesund 

Tlf (+47) 70121008

Mob (+47) 96625000

post@kiropraktorisentrum.no

 

Velkommen, inngangen er på gateplan