Send oss en melding
* = nødvendig informasjon
captcha 

Kiropraktikk

Kiropraktikk - definisjon


"kiropraktikk" betyr å utføre med hender. Fra latinsk "Kheiro" - hender, og "practic" - utføre.

Kiropraktoren er en del av komplementær medisin og anses ikke som alternativ medisin. 

Dagens nye kiropraktorer er autorisert helsepersonell med 5 års universitetsutdannelse og fullført 1 års turnustjeneste. Alle ved Ålesund kiropraktorklinikk har en bachelor- og mastergrad samt fullført turnustjeneste.

Kiropraktorer angår den helseprofesjon som baserer seg på diagnostikk, utredning, behandling, trening og forebygging av feilfunksjon og smerter i muskel-, ledd-, og nerveapparatet. I tillegg har vi kompetanse på utredning og behandling av krystallsykepasienter. 

Kiropraktorer bruker hovedsaklig manuelle teknikker som mobilisasjon eller manipulasjon av stive og såre ledd. Kiropraktoren bruker også forskjellige massasjeteknikker i form av spesifikke bløtvevsteknikker, utøyning, triggerpunktbehandling og akupunktur ved tilfeller det er en stor muskulær påvirkning. 

Mange av dagens plager en kombinasjon av ledd-, muskel-, og nerveplager. Derfor er det viktig å kunne ta tak i problemet fra alle mulig årsakssammenhenger. 

I tillegg kan kiropraktoren bruke medisinsk utstyr som trykkbølgebehandling for å behandle kroniske senebetennelser som ikke har blitt bra av medisiner eller vanlig konservativ oppfølgning (kiropraktikk, fysioterapi, o.l.). Dette er en svært effektiv behandlingsmetode og har en suksessrate på 80% etter 5-6 behandlinger.

Ved de tilstander kiropraktoren anser det som hensiktsmessig vil du bli henvist til bildediagnostikk (RTG, CT, MR) eller videre til legespesialist (ortoped, nevrolog, revmatolog o.l.). 

I tillegg kan kiropraktorene ved ålesund kiropraktorklinikk sykemelde inntill 12 uker dersom det anses som hensiktsmessig. 


Vil du vite mer om kiropraktikk eller kiropraktorrollen kan du besøke norsk kiropraktorforening sin sider ved å klikke her. Du kan også besøke Ryggforeningen sine side hvor definisjonen av kiropraktikk og kiropraktor for klares tydelig her.

 

[Click edit icon to edit content]
[Click edit icon to edit content]

Helseforsikring

Du kan benytte din helseforsikring ved vår klinikk.

Kontaktinformasjon

Lihauggata 8 , 6002 Ålesund

+47 70 12 10 08

Send oss en mail

Åpningstider

Man-Fre: 07.30 – 16.45

Lør: 08.15 – 14.15 (Akuttvakt)

Søn: 0915 – 14.15 (Akuttvakt) 

Helligdager: (Akuttvakt)

Akuttvakt Kiropraktor
+47 966 25 000
(SMS / TLF)

Viktig info

Endring og avbestilling av timer må skje 24 timer før via telefon til klinikken. Benytt derfor ikke kontaktskjemaet til dette. Ikke møtte timer blir fakturert dersom vi ikke hører noe fra deg senest innen 24 timer før timen din. Velkommen til oss! Inngang er på gateplan.