Skuldersmerter

Skuldersmerter og armsmerter

Skuldersmerte er en vanlig presenterende symptom hos fastleger og kiropraktorer. Disse plagene påvirker pasientens evne til å jobbe og gjøre normale daglidagse aktiviteter som å kjøre bil, kle på seg, gre håret, pusse tenner og I noen tilfeller spise mat. Selve “skulderen” består av flere muskler, senefester, leddbånd, nerver og bein. Skulder er også det leddet som er det mest beveglige I kroppen. Denne kombinasjonen av flere komplekse strukturer og høy grad av mobiltet utsetter skulderen for skade. Heldigvis faller de fleste skuldersmertene under en eller flere gjentakende problemer ofte kjent som – rotator kuff dysfunksjon, skulder impingement, skulder bursitt, forkalkning I muskler, sene, ledd eller slimpose og frozen shoulder / adhesive kapsulitt. Disse plagene har god rotfeste og respons på konservativ behandling gitt av en statlig autorisert kiropraktor med riktige kvalifikasjoner.

Rotator kuff dysfunksjon og skulder impingement er den mest rapporterte diagnosen ved skulderproblematikk. Prevelansen av disse skadene øker med alder, overvekt, diabetes, kronisk sykdom som påvirker styrken av skulderen f.eks hjerneslag. En riktig kvalifisert kiropraktor vil kunne gjennkjenne årsaken til din skuldersmerte ved å ha en fokusert sykehistorie og klinisk undersøkelse. Kiropraktor Michael Parham har god erfaring med behandling av skuldersmerter og skulderplager. Her vil også spesifikke treningsøvelser og hjemmeøvelser bli delt ut.

NØKKELPUNKT

  • Skuldersmerte kan ha en alvorlig påvirkning på funksjon og livskvalitet.
  • En grundig undersøkelse av skulderen er nødvendig for riktig behandling.
  • De fleste skuldersmerter har årsak fra stabiliserende strukturer til skulderleddet ditt.
  • Smertestillende og trening er grunnleggende momenter for en raskere tilbakegang I lag med behandling av kiropraktor.
  •  Studier viser ingen raskere bedring ved tidlig bruk av bildediagnostikk.
  • Konsultasjoner til ortopedisk kururg ved mistanke om brudd og rupture av leddbånd er nødvendig i mange tilfeller.

 

Armsmerter

Armsmerte i seg selv er ingenting å bekymre seg for. Men dette er en vanlig plage ofte grunnet overbelastning av muskler og sener som beveger albue og håndledd. Disse smertene er ofte grunnet en betennelsesreaksjon som minner om en betennelse, men det er absolutt ingen betennelse. Det er en betennelseslignende reaksjon som kalles tendinoapti. Basert på hvor denne tendinopatien befinner seg kan vi gi den forskjellige navn. For eksempel tendinoapati av utside albue er kjent som tennisalbue. Tendinoapti på innsiden av albuen er kjent som golfalbue. Andre synnonymer for dette er også ”lateral epikondylitt, medial epikondylitt. Disse navnene er ofte veldig forvirrende for pasienter og anbefales å ikke brukes.

I bunn og grunn er tendinoapati en betennelselignende reaksjon grunnet små gjentagende rift og nedbrytning av kollagenfibre ved senefestet. Denne prosessen fører til smerte av flere årsaker, men den beste beskrivende teorien skyldes en økt konsentrasjon av smertehormoner ”glutamat, substans P og calcitonin” som fører til en sensitivitet og resulterende smerteoppfattning fra armen. Graden av smerte er ofte ikke av stor betydning.

Smerter i arm kan også komme fra andre plasser enn selve armen. Nakke og skulder er vanlige refererende strukturer. En skade i nakke eller skulder kan irritere, påvirke eller klemme en nerve eller muskel slik at du opplever smerter i armen din. Ofte vil en ikke ha vondt i skulder og nakke ved slike utstrålende smerter. Smerter i arm kan også være grunnet en alvorlig sykdomsprosess. En grundig sykehistorie og klinisk undersøkelse er viktig for å gi riktig diagnose og behandling av din armsmerte.

Helseforsikring

Du kan benytte din helseforsikring ved vår klinikk.

Kontakt oss

Lihauggata 8

6002 Ålesund 

Tlf (+47) 70121008

Mob (+47) 96625000

post@kiropraktorisentrum.no

 

Velkommen, inngangen er på gateplan