Blogg

Hvor kan trykkbølgebehandling brukes?

Publisert 25.12.18

Trykkbølgebehandling
Trykkbølgebehandling kan brukes ved kronisk senebetennelse, kronisk overbelastning, forkalkninger i muskler/ledd, tendinopatier, entesopatier og kalsifiserte sener. Den brukes også ved kronisk muskelsmerter som ikke viser tegn til å gi seg. Definisjoner av dette er forklart i artikkelen nedenfor.

Entesiopatier skiller seg fra tendinopatier fordi det ikke skyldes degenerativ forandring i vev, men heller grunnet akutt eller kronisk belastning ved overgangen fra sene til senefestet.

Tendinopati – degenerative forandringer i senevev. Ofte også kjent som belastningsskader langs hele eller deler av senen. Det brukes ulike begreper for å beskrive belastningsskader av sener: tendinitt, tendosynovitt og tendinose. Mesteparten styrer vekk fra betegnelsen «tendinitt». Dette er fordi det ikke er snakk om en betennelsestilstand, men en ikke-inflammatorisk degenerasjon av senevevet, med endret fiberorganisering, redusert celleantall, stavis nekrose”.

Kommentarer

  Load more

  Helseforsikring

  Du kan benytte din helseforsikring ved vår klinikk.

  Kontakt oss

  70 12 10 08 

  post@kiropraktorisentrum.no

  Lihauggata 8 , 6002 Ålesund 

  Velkommen til oss! Inngang er på gateplan.

  Åpningstider 

  Mandag 08.00-18.00

  Tirsdag tom Fredag 08.00-16.00

   

  Viktig info

  Endring og avbestilling av timer må skje senest før kl 1200 dagen før via telefon til klinikken eller online. Benytt derfor ikke kontaktskjemaet til dette. Ikke møtte timer blir fakturert med egenandel og trygdeandel dersom vi ikke hører noe fra deg.