Send oss en melding
* = nødvendig informasjon
captcha 

Blogg

Hvor kan trykkbølgebehandling brukes?

Publisert 25.12.18

Trykkbølgebehandling
Trykkbølgebehandling kan brukes ved kronisk senebetennelse, kronisk overbelastning, forkalkninger i muskler/ledd, tendinopatier, entesopatier og kalsifiserte sener. Den brukes også ved kronisk muskelsmerter som ikke viser tegn til å gi seg. Definisjoner av dette er forklart i artikkelen nedenfor.

Entesiopatier skiller seg fra tendinopatier fordi det ikke skyldes degenerativ forandring i vev, men heller grunnet akutt eller kronisk belastning ved overgangen fra sene til senefestet.

Tendinopati – degenerative forandringer i senevev. Ofte også kjent som belastningsskader langs hele eller deler av senen. Det brukes ulike begreper for å beskrive belastningsskader av sener: tendinitt, tendosynovitt og tendinose. Mesteparten styrer vekk fra betegnelsen «tendinitt». Dette er fordi det ikke er snakk om en betennelsestilstand, men en ikke-inflammatorisk degenerasjon av senevevet, med endret fiberorganisering, redusert celleantall, stavis nekrose”.

Kommentarer

  Load more

  Helseforsikring

  Du kan benytte din helseforsikring ved vår klinikk.

  Kontaktinformasjon

  Lihauggata 8 , 6002 Ålesund

  +47 70 12 10 08

  Send oss en mail

  Åpningstider

  Man-Fre: 07.30 – 16.45

  Lør: 08.15 – 14.15 (Akuttvakt)

  Søn: 0915 – 14.15 (Akuttvakt) 

  Helligdager: (Akuttvakt)

  Akuttvakt Kiropraktor
  +47 966 25 000
  (SMS / TLF)

  Viktig info

  Endring og avbestilling av timer må skje 24 timer før via telefon til klinikken. Benytt derfor ikke kontaktskjemaet til dette. Ikke møtte timer blir fakturert dersom vi ikke hører noe fra deg senest innen 24 timer før timen din. Velkommen til oss! Inngang er på gateplan.